31 Ocak 2017 Salı

İTALYAN TAZE MAKARNA HAMURU

İlk yazımı temel bir tarif ile başlatmak istedim,  İtalyan taze makarnaları çok çeşitli renk renk boyut boyut hatta içi doldurulmuş (ravioli, tortellini) şeklinde olabilir. yaratıcılığınızı konuşturacağınız birşeyler arıyorsanız taze makarna hamuru ile hayal gücünüzün sınırlarını zorlayabilirsiniz, veya klasik ve şık makarnalar hazırlayabilirsiniz, dilerseniz başlayalım.

TAZE MAKARNA HAMURU

220 gr sade un

2 yumurta

5-15 ml arası su (gerektiği kadar) 

bir tutam tuz

15 ml zeytin yağı (opsiyonel)

arkadaşlar önce taze makarna yapımına geçmeden unumuz hakkında konuşmak istiyorum, orjinal makarna hamuru irmik unundan yapılır, konunun derinine inersek yüksek protein miktarı içeren un kullanmalıyız ki içerisindeki yüksek gluten miktarı sayesinde yeterince elastik bir hamur elde edip istediğimiz şekle sokup italyanların ''aldente'' dedikleri dişe dokunur sertliği daha iyi yakalayalım diye. fakat siz ev şartlarında normal un da kullanabilirsiniz, her şekilde işinizi görecektir.

öncelikle unumuza tuzu ekleyip ortasında bir delik açalım, içerisinde yumurtalarımızı, su ve (eğer kullanıyorsanız) yağ ekleyip yoğurmaya başlayalım.




 hamurumuz yumuşak ve çok hafif nemli olacak. Bana daha pratik bir yol göster derseniz, tüm malzemeyi blenderdan geçirip öyle yoğurabiliriniz. tezgahınızı hafif unlayın ve hamuru 4-5 dakika boyunca iyice yoğurun, elastik ve pürüzsüz bir yüzey elde edeceğiz. Daha sonra hamuru bir kaba yerleştirin, üzerini sreç film ile kaplayın (kabuk yapmasını önlemek için) ve en az 1 saat dinlendirin.


ve makarna hamurunuz hazır, merdane  ile açıp istediğiniz şekilde kesin, suda haşlayın, dikkat edin normal makarnaya nazaran haşlama süresi maksimum 2-3 dakikadır. Afiyet olsun



Soru, istek ve önerileriniz için lütfen mesaj atmaktan çekinmeyiniz :) görüşmek üzere

4 yorum:

  1. Bloğunuz hayırlı uğurlu olsun. Benim eşim de dünya mutfağı aşçısı; ama alaylıdır kendisi. O da böyle bir blog açmıştı, zamansızlıktan istediği gibi yazıp çizemedi maalesef. Umarım siz devamlı olursunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vakit buldukça ve talep oldukça yazmaya çalışacağım, güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim :)

      Sil