2 Şubat 2017 Perşembe

MİNESTRONE ÇORBASI

İtalyanın en çok bilinen çorbalarından Minestrone çorbası , içerdiği bolca sebze ile kış aylarının gözde çorbalarından olduğunu söyleyebiliriz. tarihinin derinliklerinden günümüze kadar malzeme bakımından, pişirildiği bölge bakımından birçok değişkenlik gösterse de temel olarak et veya tavuk suyu kullanılan; bir çeşit makarna ile zenginleştirilmiş  fasulye, soğan, havuç kereviz gibi malzemelerin ön planda olsa da mevsimine göre birçok farklı sebze de eklenebiliyor, 
Minestrone ismi italyanca ''minestra'' yani italyanca da ''çorba'' kelimesinden geldiği öne sürülüyor. 
Sözü fazla uzatmadan tarife geçiyorum.



Malzemeler
1.2 litre


20 gr domuz pançeta 
20 ml yağ
150 gr soğan (orta büyüklükte doğranmış)
 havuç 75 gr (orta büyüklükte doğranmış)
kereviz 75 gr (orta büyüklükte doğranmış)
yeşil biber 75 gr (orta büyüklükte doğranmış)
yeşil lahana 75 (orta büyüklükte doğranmış)
sarımsak 4 gr
150 gr kabuksuz çekirdeksiz doğranmış domates (concasse domates)
1 litre tavuk suyu (et suyu)
tuz/karabiber
30 gr haşlanmış nohut
50 gr haşlanmış kırmızı fasulye
50 gr haşlanmış ditalini makarna (veya başka tür kısa makarna)
parmesan (süs için)

Yapılış

Öncelikle domuz yemeyenler bunu dana etiyle de değişebilirler, Domuz etini 10 dakika boyunca büyük bir tencerede yağını eritecek ama çok fazla renk almayacak şekilde çeviriyoruz.  havuç, kereviz, soğan, biber, lahana ve sarımsağı ekleyip 15 dakika terletiyoruz (renk vermeden suyunu salmasını sağlıyoruz)

concasse domatesi, tavuk suyunu tuz ve karabiberi ekleyip; sebzeler yumuşayana kadar simmer yani küçük baloncuklar çıkacak kadar 25-30 dakika yavaş  pişiriyoruz. (fazla pişirmeyin) Pişmiş nohut, fasulye ve ditalini makarnanızı ekleyin; ve çorbanız hazır !

servis ederken rendelenmiş parmesan peyniri ile servis edebilirsiniz afiyet olsun. Düşünce, istek ve önerilerinizi dile getirmekten çekinmeyiniz teşekkürler :)












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder